NÁVRAT NA VSTUP DO NOVOMĚSTSKÉHO KURÝRA.

CO MĚ ZAUJALO NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA NMNM č. 8

Vloženo 16.11.2023

Poznámka číslo 1:
Především musím s politováním zmínit pro mě nepochopitelnou věc - po celé jednání Zastupitelstva jsme neviděli video s pohledem na zastupitele.
Byla pouze vidět tabulka s údaji o projednávaném bodu případně o hlasování. Že nikdo nekontroluje, zda videopřenos ze Zastupitelstva je v pořádku považuji za lajdáctví první kategorie. Že je vidět při přenosu na osobu, která právě mluví, považuji za samozřejmost.

Podívejte se na obrázek - takhle vypadala obrazovka počítače:





Poznámka číslo 2:

Na začátku byla sdělena změna ve složení Zastupitelstva. Odchází pan Petráš (ODS) a místo něho přichází paní Věra Zimlová (ODS).

Níže zveřejňuji nové "tablo" v mém provedení.






Poznámka číslo 3:

Na začátku položil otázku pan Čopík, kdy chtěl informaci, kdy bude vydána změna č. 1 Regulačního plánu území tzv. "Zlatého trojúhelníku". Bylo mu sděleno, že odpoví pan Skalský, až se dostaví.
Na konci jednání Zastupitelstva pan Čopík svou otázku připomněl a rozšířil na další rozvojové cíle. Pan Skalský odpověděl.
Bohužel odpovědi trpěly značnou mírou neurčitosti. Posuďte sami.
Pan starosta následně reagoval slibem, že v nejbližší době k problematice svolá nějaké jednání s cílem zpřesnit informace k chystaným změnám "Územního plánu" a snad ke stavu řešení důležitých rozvojových cílů.

Doufejme, že se konečně něco dozví i novoměstská veřejnost.




Zvukový záznam informace ke stavu řešení rozvoje našeho města (doplněno 21.11.2023):



A níže výňatek ze zápisu k vystoupení pana Skalského ze Zastupitelstva č. 8, týkající se výše citované části k dotazu pana Čopíka.






Ještě jednou se vrátím k tomu zvukovému záznamu výše (tato poznámka vložena 25.11.2023).

Musím poděkovat panu Čopíkovi, že vyslovil na Zastupitelstvu požadavek, aby se odpovědní pracovníci města vyjádřili k současnému stavu plnění rozvojových cílů v našem městě.
Ten zvukový záznam - viz výše - opravdu nezní optimisticky. Určitě nevyjadřuje schopnost posouvat řešení rozvoje města rychle k cíli. Rok sem, rok tam.
Přiznám se, že po poslechu vyjádření pana Skalského jsem nezískal pocit, že rozvoj našeho města pokračuje uspokojivě. Ani z informace pana starosty k postupu řešení rekonstrukce kina nelze jásat radostí. V listopadovém "Novoměstském zpravodaji" pan starosta slíbil, že v tom prosincovém zahájí poskytování podrobných informací k rozvojovým cílům v našem městě. Počkejme si na to. Jsem zvědav, zda existují nějaké termíny, kdy se chceme dopracovat ke konečné realizaci těch hlavních rozvojových cílů. A ne v podobě "možná" a "snad" nebo "čekáme na to či ono". Nebo termín konečného řešení vůbec nezmínit.

A ještě něco. Určitě by bylo vhodné uspořádat schůzku s novoměstskými občany a tam
KOMPLEXNĚ a otevřeně informovat veřejnost, jak to s tím řešením rozvoje našeho města vypadá.
A odpovědět na případné dotazy, které by nepochybně byly položeny.
Ty doby, kdy si občanská veřejnost takové veřejné schůzky musela vynutit, jsou snad už pryč.



Poznámka číslo 4:

Poměrně dlouhá doba byla věnována umístění tzv. "dětských skupin". Soupeřilo č. 14 na "Komendě" a "Stará škola" v Krčíně. Zvítězila Stará škola. A tak krčínským nadšencům, kteří Starou školu zachránili přeji, aby tam zbylo místo i pro jejich činnost.


Poznámka číslo 5:

Bylo rozhodnuto, že na křižovatce "U Papežů" budou umístěny tzv. "chytré semafory". Odhad, že to bude někdy v prvním čtvrtletí 2024. Zatím na zkoušku.



Jindřich Buchal.